Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka z kolendrą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 500 gram
Bazylia suszona Prymat do smaku
Kolendra cała Prymat do smaku
olej roślinny 5-6 łyżek
woda ile trzeba

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka z kolendrą

Szynkę myjemy, nacieramy solą, pieprzem, ziołami, bazylią, kolendrą posypujemy. Wstawiamy na około 1-2 godz. do lodówki, przykryte folią aluminiową. W garnku rozgrzewamy olej, kładziemy przygotowana wczesniej szynkę. Rumienimy w każdej strony, po czym dolewamy wody tyle, by całe mięso było przykryte i gotujemy na małym ogniu do miekkości miesa, w międzyczasie uzupełniamy wygotowaną wodę. Gdy mięsko bedzie już wytarczająco miękkie (ok. 2 godzin), wyjmujemy z wywaru, kroimy na plastry, podajemy ciepłe. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DanutaS 30.01.2012 15:11
szynka - pyszna, kruche smaczne mi?so

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak