Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do ciemnych lodów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała czekolada 1 tabliczka
marakuja 1 szt
mięta świeża 5 listków
sok z pomarańczy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do ciemnych lodów

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Owoce marakui (najlepiej z puszki) odcedzić i zmiksować w blenderze lub mikserze. Mięte posiekać, dodać do marakui i ponownie zmiksować. Dodać do czekolady - wymieszać. Można dodać sok z pomarańczy, który przełamie słodki smak. Schłodzić w lodówce. Przed polaniem lodów zamieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 21.02.2012 10:55
bardzo mi się podoba, sam sos mógłby być deserem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak