Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
margaryna 1 kostka
śmietana 0,5 szkl
żółtko jajek 5 szt
mąka 2 łyżki
cukier 6 łyżek
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mleko 2 szkl
masło 2 kostki
cukier puder do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Kremówka

Ciasto: Mąkę przesypać na stolnicę, dodać margarynę. Posiekać nożem. Dodać śmietanę i wyrobić ciasto. Podzielić na dwie części. Każdą upiec osobno. Krem: Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy obie mąki i 1/2 szklanki mleka. Resztę mleka zagotowujemy i wlewamy przygotowany wcześniej płyn z żółtek, mąki i mleka. Zagotować. Ostudzić i utrzeć z masłem. Przygotowanie: Na jeden placek wykładamy masę przykrywając drugim. Posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 15.03.2012 08:45
super przysmak do kawy
agnieszka214 18.02.2012 09:28
fajne
Karmel 09.02.2012 11:59
super
joanna77 09.02.2012 11:58
poproszę jedną taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak