Sposób przygotowania

Schab umyć, rozklepać na grubość ok 1/2 cm, uważać żeby nie zrobić dziur, doprawić solą i pieprzem. Pieczarki umyć lub obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Na placki położyć po plastrze szynki oraz trochę startego sera i pieczarek (nie za dużo - tak aby można było złożyć schab na pół), kotlety złożyć na pół i końcówki spiąć wykałaczkami. jajko roztrzepać dodając odrobinę wody lub mleka. na drugim talerzu umieścić bułkę tartą wymieszaną z odrobiną pieprzu i soli. rozgrzać olej na patelni i smażyć kotlety najpierw zamoczone w jajku, następnie w bułce. Smażyć w dużej ilości oleju (ale nie żeby pływały)na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. podawać na ciepło, jak będą zimne można podgrzać w mikrofali lub piekarniku (z piekarnika są lepsze).

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !