Sposób przygotowania

Sandacza opłukać,pokroić na niewielkie kawałki, oprószyć lekko solą z 1 strony, zostawić na ok godzinę , aby przeszła smakiem. Cebulę pokroić w pół talarki. Na patelnie włożyć masło ok 3 łyżki, jak się lekko rozpuści wrzucić na nią cebulę, oprószyć solą i pieprzem, smażyć pod przykryciem do momentu wytopienia się całego masła, gdy to nastąpi a cebulka nie będzie jeszcze całkowicie miękka dodać jeszcze łyżkę masła i odrobinę wody, dusić do momentu gdy zmięknie (w razie potrzeby dodawać po odrobinie wody). Na innej patelni (najlepiej teflonowej) rozgrzać masełko (niewielką ilość) i smażyć na niewielkim ogniu z obu stron sandacza. gdy składniki będą gotowe, wykładać do naczynia na zmianę (podobnie jak rybę po grecku),można udekorować kawałkami zieleniny. Podawać na ciepło bądź na zimno, w obu przypadkach jest bardzo pyszne.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !