Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sandacz w cebulce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sandacz filety 1 kg
cebula 2 kg
masło do smażenia
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sandacz w cebulce

Sandacza opłukać,pokroić na niewielkie kawałki, oprószyć lekko solą z 1 strony, zostawić na ok godzinę , aby przeszła smakiem. Cebulę pokroić w pół talarki. Na patelnie włożyć masło ok 3 łyżki, jak się lekko rozpuści wrzucić na nią cebulę, oprószyć solą i pieprzem, smażyć pod przykryciem do momentu wytopienia się całego masła, gdy to nastąpi a cebulka nie będzie jeszcze całkowicie miękka dodać jeszcze łyżkę masła i odrobinę wody, dusić do momentu gdy zmięknie (w razie potrzeby dodawać po odrobinie wody). Na innej patelni (najlepiej teflonowej) rozgrzać masełko (niewielką ilość) i smażyć na niewielkim ogniu z obu stron sandacza. gdy składniki będą gotowe, wykładać do naczynia na zmianę (podobnie jak rybę po grecku),można udekorować kawałkami zieleniny. Podawać na ciepło bądź na zimno, w obu przypadkach jest bardzo pyszne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak