Sposób przygotowania

Żółtka utrzyj z cukrem i masłem na puszystą masę dodaj ser i cały czas dokładnie mieszaj. Dodaj ugotowaną kaszę gryczaną i imbir, zetrzyj do masy połowę skórki z limonki. Dodaj proszek do pieczenia i budyń. Na koniec połącz masę z ubitą pianą z białek. Włóż masę do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą formy i piecz przez 30 min. w piekarniku w temperaturze 190 stopni C.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    ciekawe jak smakuje taki z kaszą gryczaną ma chyba nawet specyficzny zapach kaszy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !