Sposób przygotowania

Boczek kroimy na pół tworząc cały kawałek. Jajko ubijamy, pieczarki, cebulę, czosnek, paprykę kroimy na małą kostkę. Kładziemy na mięso, zalewamy jajkiem. Następnie zawijamy mięso, tworząc roladę. Zszywamy lub spinamy wykałaczkami. Całość przyprawiamy dużą ilością przyprawą do gyrosa. Wkładamy do rękawa i pieczemy przez 2 godziny w 150 stopniach. Po upieczeniu rozcinamy nitkę, lub wyciągamy wykałaczki.Przecinamy chleb u góry i wydrążamy środek, wkładamy roladę do środka , w wolne miejsca dajemy chleb wcześniej wydrążony, zalewamy ubitym jajkiem i dajemy do piekarnika na 20 minut. Smacznego !

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !