Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada w chlebie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 1,5 kg
papryka
cebula
czosnek
pieczarki
chleb
przyprawa gyros

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada w chlebie

Boczek kroimy na pół tworząc cały kawałek. Jajko ubijamy, pieczarki, cebulę, czosnek, paprykę kroimy na małą kostkę. Kładziemy na mięso, zalewamy jajkiem. Następnie zawijamy mięso, tworząc roladę. Zszywamy lub spinamy wykałaczkami. Całość przyprawiamy dużą ilością przyprawą do gyrosa. Wkładamy do rękawa i pieczemy przez 2 godziny w 150 stopniach. Po upieczeniu rozcinamy nitkę, lub wyciągamy wykałaczki.Przecinamy chleb u góry i wydrążamy środek, wkładamy roladę do środka , w wolne miejsca dajemy chleb wcześniej wydrążony, zalewamy ubitym jajkiem i dajemy do piekarnika na 20 minut. Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak