Sposób przygotowania

Orzeszki obieramy z łupinek i drobno mielimy. W misce łączymy je z połową cukru, jajami, dodajemy również miód, proszek do pieczenia oraz cynamon i wyrabiamy jednolitą masę. Blaszkę smarujemy margaryną, wykładamy ciasto do rozgrzanego do ok. 180 stopni piekarnika na 45-50 minut. Łączymy sok z wodą, brendy i resztą cukru i gotujemy na małym ogniu przez chwilę. Gdy ciasto się upiecze polewamy tym ciasto, nabierze dobrego smaku i aromatu. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    piekłam podobny na święta i muszę się pochwalić, że super mi wyszedł :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    ekstra pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super smaczny
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszny deserek !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    słodziutki i pyszniutki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    pycha:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    musi być pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    apetyczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smakowite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !