Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodownik

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód 4 łyżki
cukier 8 łyżek
orzechy włoskie 200 gram
jaja 3-4 sztuki
masło 100 gram
proszek do pieczenia 1 sztuka
margaryna do smarowania formy 15 gram
cynamon 1-2 łyżeczki
brandy 1-2 łyżki
sok pomarańczowy 0,5 szklanki
woda 0,5 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Miodownik

Orzeszki obieramy z łupinek i drobno mielimy. W misce łączymy je z połową cukru, jajami, dodajemy również miód, proszek do pieczenia oraz cynamon i wyrabiamy jednolitą masę. Blaszkę smarujemy margaryną, wykładamy ciasto do rozgrzanego do ok. 180 stopni piekarnika na 45-50 minut. Łączymy sok z wodą, brendy i resztą cukru i gotujemy na małym ogniu przez chwilę. Gdy ciasto się upiecze polewamy tym ciasto, nabierze dobrego smaku i aromatu. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tika4444 05.05.2012 08:26
smakowite
Dorota37 21.04.2012 11:11
apetyczne
berys18 29.03.2012 08:31
musi być pyszny
olkaaa 11.03.2012 11:48
super
Izabela/bella81 01.03.2012 09:31
pycha:)
Ada-Gaba 23.02.2012 07:26
słodziutki i pyszniutki
Wacław 18.02.2012 11:13
pyszny deserek !
Dorian 07.02.2012 08:12
super smaczny
kate.500 05.01.2012 07:36
ekstra pycha
Ewelina38 04.01.2012 14:44
piekłam podobny na święta i muszę się pochwalić, że super mi wyszedł :)
zdzislawa2 04.01.2012 13:16
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak