Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa migdałowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały 300 gram
cukier 2,5-3 łyżki
rodzynki 0,5 szklanki
masło 1 łyżka
mleko 1,3-1,5 litra
żółtko jajek 1 sztuka
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa migdałowa

Migdały i rodzynki sparzamy wrzątkiem i te pierwsze drobno rozdrabniamy lub mielimy. W garnku gotujemy mleko z dodatkiem cukru i szczypty soli, dodajemy masło, bakalie i zostawiamy na ogniu na kilkanaście minut. Następnie małą ilość przelewamy do garnuszka, lekko schładzamy i dodajemy żółtko, mieszamy i dodajemy do reszty zupy jeszcze chwilę gotując. Zupa migdałowa dobrze smakuje z ryżem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena1110 30.05.2012 14:09
może być dobra
Tika4444 28.04.2012 09:35
super
berys18 04.04.2012 09:07
ciekawy pomysł
Ada-Gaba 10.03.2012 10:37
ciekawy przepis
olkaaa 27.02.2012 07:46
chętnie spróbuję
Maniek2 15.02.2012 08:59
ciekawa
Wacław 30.01.2012 08:46
fajny pomys?
kate.500 13.01.2012 08:14
super fajna
Ewelina38 04.01.2012 14:41
super, takiej nie jadłam
zdzislawa2 04.01.2012 13:15
muszę spróbować tej zupki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak