Sposób przygotowania

Jaja wbić do miseczki, dodać make i posolić,wyrobić ciasto widelcem
.Wstawić wode i posolić ,na gotujaca sie wode nakładać kluseczki mała łyżeczka ,gotować kilka minut. Gdyby ciasto było za geste dolac odrobine mleka. Sos z serduszek: 50dag serduszek drobiowych 2 duże cebule 30dag pieczarek 100ml śmietany 30% łyżka maki sól i pieprz do smaku Serduszka oczyścić i pokroić w plasterki , cebule pokroić w kostke , pieczarki w plasterki ,podsmazyć wszystko z dodatkiem oleju.Zalać woda i dusic około 30 minut doprawić sola i pieprzem ,wlać smietane i gotowac chwile , zatrzepac maka i jeszcze chwilke pogotowac az sos zgestnieje. Polecam i smacznego.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !