Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa z tartą marchwią

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
ziemniaki 4 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt.
seler 1 szt
koperek 1 pęczek
sól
pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa z tartą marchwią

Do dużego garnka wlewamy wodę, solimy ją. Myjemy i obieramy marchew, seler i pietruszkę. Jedną z marchwi ścieramy na tarce w wiórki. Pozostałe warzywa wrzucamy do garnka z wodą i stawiamy na gazie. W międzyczasie myjemy i rozdrabniamy na małe części kalafior, myjemy i obieramy ziemniaki, które następnie kroimy w kostkę. Gdy zupa się zacznie gotować, czekamy około 10 minut i wrzucamy kalafior oraz startą wcześniej marchew. Po kolejnych 7 minutach dorzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy wszystko aż do miękkości, od czasu do czasu mieszając. W końcowym etapie zagęszczamy zupę odrobiną kaszy manny, a na sam koniec dokładamy posiekany koperek. Zupę doprawiamy według uznania, pieprzem, maggi oraz solą. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 26.10.2012 12:46
lubię nawet bardzo
Justyna Jussstiii 04.01.2012 09:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak