Sposób przygotowania

Przyznam się, że pierwszy raz przyrządzałam karczek w taki sposób. Trochę pokombinowałam, ale wyszedł całkiem dobry!
Umyte i osuszone mięso natrzeć solą, pieprzem, roztartym czosnkiem i zostawić na 10 minut. W tym czasie posiekać cebulę w kostkę. Następnie mięso z każdej strony podsmażyć na tłuszczu - po czym przełożyć do garnka. Na tym samym tłuszczu podsmażyć lekko cebulę i dodać do mięsa.
Dodać listek laurowy, ziela angielskie, ketchup i zalać 300 ml gorącej wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Gdy mięso będzie miękkie wyjąć, a otrzymany sos zagęścić śmietaną z mąką. Podawać z ziemniakami lub kluskami śląskimi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    prosta a jaka smakowita!
  • 3
    original
    Opublikowano

    joanna77

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pychotka
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajna pieczeń
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    fajnie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    cudeńko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !