Sposób przygotowania

Przygotować łódki do podania lodów:
ananasa podzielić na 4 równe części tnąc go wzdłuż. Z każdej otrzymanej części wydrążyć miąższ (przyda się później). Na tak przygotowaną jedną łódkę nakładamy 3 gałki lodów (mogą być o różnych smakach), dodajemy owoce z puszki, łyżkę pokrojonego drobno miąższu z ananasa, bitą śmietanę, sos toffi.
Aby łódki stabilnie stały na talerzy należy naciąć ich postawę (wyciąć kawałek który będzie przylegał do talerza tak, żeby był płaski).
Można udekorować nadzianymi na wykałaczkę lub patyk do szaszłyków plasterki np. pomarańczy - imitują żagiel.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    do musi super wygladac...
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 1
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    pomysłowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !