Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody w ananasowych łódkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

lody 3 szt
ananas 1 szt
owoce
bita śmietana
sos toffi

Przepis i sposób przygotowania na: Lody w ananasowych łódkach

Przygotować łódki do podania lodów:
ananasa podzielić na 4 równe części tnąc go wzdłuż. Z każdej otrzymanej części wydrążyć miąższ (przyda się później). Na tak przygotowaną jedną łódkę nakładamy 3 gałki lodów (mogą być o różnych smakach), dodajemy owoce z puszki, łyżkę pokrojonego drobno miąższu z ananasa, bitą śmietanę, sos toffi.
Aby łódki stabilnie stały na talerzy należy naciąć ich postawę (wyciąć kawałek który będzie przylegał do talerza tak, żeby był płaski).
Można udekorować nadzianymi na wykałaczkę lub patyk do szaszłyków plasterki np. pomarańczy - imitują żagiel.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 11.02.2012 11:10
pomysłowe
Wojt@s
Wojt@s 01.02.2012 09:27
extra
kate.500 09.01.2012 07:51
do musi super wygladac...
ronald88 04.01.2012 13:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak