Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń wołowa na ostro

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina bez kości 1,5 kg
papryka czerwona 0,5 kg
wino czerwone wytrawne 1 szkl
rozmaryn
czosnek 7 ząbków
cebula 3
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
żółtko jajek 1
sól
pieprz
olej
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń wołowa na ostro

Mięso po umyciu i wytarciu dobrze natrzeć przyprawami i zamknąć w woreczku foliowym lub naczyniu z pokrywką.
Wino rozmieszać z roztartym rozmarynem , cebulą drobno pokrojoną i czosnkiem.
Marynatą zalać mięso i najlepiej odstawić na 1-2 dni-obracając od czasu do czasu.Pozostała cebulę i paprykę pokroić w drobną kostkę i poddusić na kilku łyżkach oleju. Bułkę namoczyć w wodzie, dobrze odcisnąć i połączyć z przesmażonymi warzywami. Roztrzepać surowe żółtko i także dodać do warzyw. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Wołowinę odsączyć z marynaty, ponacinać ją wzdłuż w kilku miejscach a w powstałe nacięcia włożyć przygotowany wcześniej farsz warzywny. Spiąć małymi wykałaczkami i wstawić do pieczenia na około 1,5 godziny w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 08.10.2012 15:46
super
Kasiax18 27.04.2012 14:49
extra
kriko 23.04.2012 15:14
super!!!
Luki 17.02.2012 16:00
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak