Sposób przygotowania

Mięso po umyciu i wytarciu dobrze natrzeć przyprawami i zamknąć w woreczku foliowym lub naczyniu z pokrywką.
Wino rozmieszać z roztartym rozmarynem , cebulą drobno pokrojoną i czosnkiem.
Marynatą zalać mięso i najlepiej odstawić na 1-2 dni-obracając od czasu do czasu.Pozostała cebulę i paprykę pokroić w drobną kostkę i poddusić na kilku łyżkach oleju. Bułkę namoczyć w wodzie, dobrze odcisnąć i połączyć z przesmażonymi warzywami. Roztrzepać surowe żółtko i także dodać do warzyw. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Wołowinę odsączyć z marynaty, ponacinać ją wzdłuż w kilku miejscach a w powstałe nacięcia włożyć przygotowany wcześniej farsz warzywny. Spiąć małymi wykałaczkami i wstawić do pieczenia na około 1,5 godziny w temp. 180 stopni.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Luki

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    kriko

    super!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kasiax18

    extra
  • 1
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !