Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z kurczaka i boczku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2
papryka czerwona 1
papryka zielona 1
pieczarki 10 szt
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z kurczaka i boczku

Piersi pokroić tak, by powstały 4 kotlety. Przykryć folią i rozbić cienko. Obsypać przyprawami.
Paprykę i pieczarki drobno pokroić. Doprawić wg własnego smaku. Na każdym kotlecie układać warzywny farsz. Mięso zwinąć i owinąć plastrami boczku. Spiąć wykałaczkami. Zrumienić na oleju z każdej strony a później przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriko 26.04.2013 18:34
pyszne danie
Krzysztof15 18.10.2012 20:15
pycha
SYLKA 15.06.2012 09:47
lubie takie roladki
lilify 26.03.2012 10:39
fajne
Luki 27.01.2012 17:27
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak