Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki cielęce z boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycle z mięsa cielęcego z udźca 4 plastry
boczek wędzony 8 plastrów
szałwia listki
sól
pieprz
olej 3 łyżki
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki cielęce z boczkiem

Każdy sznycel pokroić na 4 paski.Plastry boczku na pół.Na szpilki do szaszłyków nabijać zwinięty pasek cielęciny,na zmianę ze zwiniętym paskiem boczku i listkami szałwi.Przyprawić solą i pieprzem i smażyć na oleju z masłem po 3-4 min.z każdej strony
Podawać z ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 08.01.2013 17:25
pycha
Juleczka20 20.09.2012 19:18
smaczne
Luki 24.03.2012 12:17
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak