Sposób przygotowania

Boczek drobno pokroić,zeszklić na oliwie.Skwarki zdjąc z patelni.Cebulę obrać,pokroić w krążki opruszyć mąką,czosnek zmiażdżyć dodać do cebulki ,razem podsmazyć na tłuszczu pozostałym ze zmażenia boczku.Zawartośc patelni rozprowadzić winem i prawie całkiem odparować płyn
Na patelnię ponownie dorzucić boczek,wlać śmietanę.Powstały sos gotować na małym ogniu ok 10 min.Doprawić solą i pieprzem.Zestawić z ognia.Sos ewentualnie zaciągnąć żółtkiem-ale już nie gotować.Dodać posiekaną natkę .Makaron ugotować i podawać z przyrządzonym sosem

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Luki

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    smakołyki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    uwielbiam takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    palce lizac
  • 2
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    palce lizac

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !