Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Matiasy zalewamy letnią wodą i moczymy przez 3 godziny, odcedzamy i płuczemy. Wodę zagotowujemy, studzimy, doprawiamy do smaku octem winnym i miodem (ja dałam 3,5 łyżki octu, 1 dużą łyżkę miodu oraz 1/4 łyżeczki chili). Marynatą zalewamy wymoczone śledzie i trzymamy je w niej przez 8-12 godzin. Po upływie tego czasu każdego matiasa kroimy wzdłuż i wszerz na pół, aby powstały nam 4 kawałki, które nacieramy odrobiną oleju i posypujemy świeżo mielonym czarnym pieprzem.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    samych śledzi będzie z 13 potraw :o)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Jarlin

    Piękne i pomyslowe !
  • 0
    original
    Opublikowano

    everything

    bardzo fajnie wygl?daj?:-)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo dobry przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !