Sposób przygotowania

Masło ucieramy z 1/3 cukru i żółtkami na pulchną masę,do masy dodajemy mieszając przyprawy winiak.Mąkę mieszamy z mąką ziemniaczaną kakaem w proszku i orzechami zmielonymi.Białka ubijamy z resztą cukru na sztywną pianę.Najpierw ok 1/4 tej piany dodajemy do masy jajeczne potem ostrożnie mieszając dodajemy resztę piany i mieszankę mąki.Prążkowaną formę smarujemy tłuszczem posypujemy bułką tartą i wykładamy do niej ciasto.Pieczemy 45 minut.Upieczone ciasto lekko ostudzone polewamy polewą czekoladową i dekorujemy pistacjami,mogą być także orzechy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iza15

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !