Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wafle razowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 125 gram
cukier 50 gram
cukier waniliowy 2 łyżki
sól szczypta
skórka z cytryny 1 szt
razowa mąka pszenna 250 gram
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
maślanka 1/4 litra
cukier puder 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: wafle razowe

Masło ucieramy z cukrem na pulchną masę,dodajemy cukier waniliowy i sól,następnie dodajemy jajka i skórkę otartą z cytryny.Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i na zmianę z maślanką dodajemy do jajecznej masy.GOFROWNICĘ ROZGRZEWAMY SMARUJEMY JĄ LEKKO OLEJEM,NALEWAMY CIASTO TAK OKOŁO 2 ŁYŻKI WAZOWE NA JEDEN WAFEL I PIECZEMY OKOŁO 4 MINUTY NA ZŁOTOBRĄZOWY KOLOR.JESZCZE GORĄCE WAFLE POSYPUJEMY CUKREM PUDREM LUB Z BITĄ ŚMIETANĄ I OWOCAMI.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak