Sposób przygotowania

Wypłukane mięso zalać 2 litrami wody, dodać pokrojoną w słupki marchewkę, cebulkę pokrojoną w piórka oraz seler naciowy i gotować ok. 60 min. Przyprawić solą i pieprzem. Ugotowane mięso wyciągnąć i pokroić w kostkę, dodać do garnka. Zieleninę posiekać. Z białek ubić pianę i dodawać żółtka. Dodać troszkę ciepłego wywaru oraz sok z cytryny. Wszystko połączyć z zupą tak, aby jajka się nie ścięły. Najlepiej smakuje z ryżem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    pipi765

    lubię takie zupy
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super zupka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    smaczna zupa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    smaczna :-)
  • 4
    original
    Opublikowano

    jeta72

    mi smakuje :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata23

    pomysłowy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    dobra zupka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    smaczna :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    super danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    na pewno pyszna zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !