Sposób przygotowania

Z jajek,cukru,mąki i proszku do pieczenia robimy biszkopta. 2/3 części masy wylewamy na wysmarowaną tłuszczem tortownicę a pozostałą 1/3 mieszamy z kakaem i robimy koła na jasnym biszkopcie. Pieczemy. Ostygniętego biszkopta przekrajamy na pół.
Na jednej (dolnej) połowie biszkopta układamy pokrojonego w plastry banana i kawałki pomarańczy po czym zalewamy zieloną galaretką. Śmietanę kremówkę ubijamy z łyżeczką cukru pudru po czym wsypujemy kisiel i mieszamy. Taki krem rozsmarowujemy na galaretce zielonej. Przykrywamy drugą (górną) częścią biszkopta. Jogurt mieszamy z galaretkami truskawkowymi rozpuszczonymi w dwóch szklankach wrzątku. Lekko krzepnące mleczko wylewamy na biszkopta po czym zalewamy 1/3 opakowania galaretki cytrynowej rozpuszczonej w połowie szklanki wrzątku.

Komentarze

  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    świetnie wygląda to ciacho! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena67

    Kuszące
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    znakomicie wygląda!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Bardzo apetyczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pyszy deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    janek64

    Takie smacze ciasta lubię :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !