Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruchy torcik bezowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 3 szt.
cukier puder 120 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
żółtko jajek 3 szt.
cukier 50 g
śmietana kremowa 30% lub 36% 300 ml
baton 4 karmelowe

Przepis i sposób przygotowania na: Kruchy torcik bezowy

Białka ubij z cukrem pudrem na sztywna pianę, a następnie dodaj proszek. Z masy bezowej rozprowadz 2 koła o średnicy 20cm. Piecz je 1,5 -2 GODZ. Na krem utrzyj żółtka z cukrem na puszystą masę, ubij śmietankę, posiekaj batoniki. Połącz wszystkie składniki. Przełóż blaty kremem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak