Sposób przygotowania

Z winogron wycisnąć sok (najlepiej w sokowirówce). Kurczaka pokroić na kawałki. Każdy kawałek natrzeć przyprawą KUCHAREK pomieszaną z pieprzem i odstawić na 1 godz. do lodówki. Następnie obsmażyć kawałki kurczaka na maśle i przełożyć do brytfanny. Polać sokiem z winogron i piec 1 godz. w temperaturze 185°C. Wyparowany sos uzupełnić sokiem. Przed podaniem posypać natką. Podawać z ryżem i surówką.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    ciekawy sos do kurczaka
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    pieczony kurczak zawsze dobrze smakuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !