Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w sosie winogronowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1 kg
masło 3 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat 1/2 łyżeczki
natka pietruszki 2 łyżki
przyprawa do potraw 2 łyżeczki
winogrona zielone 75 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w sosie winogronowym

Z winogron wycisnąć sok (najlepiej w sokowirówce). Kurczaka pokroić na kawałki. Każdy kawałek natrzeć przyprawą KUCHAREK pomieszaną z pieprzem i odstawić na 1 godz. do lodówki. Następnie obsmażyć kawałki kurczaka na maśle i przełożyć do brytfanny. Polać sokiem z winogron i piec 1 godz. w temperaturze 185°C. Wyparowany sos uzupełnić sokiem. Przed podaniem posypać natką. Podawać z ryżem i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 14.02.2011 15:33
pieczony kurczak zawsze dobrze smakuje
Barbara55 12.10.2010 16:24
ciekawy sos do kurczaka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak