Sposób przygotowania

Dynię obieramy. Kroimy na kawałki bez pestek. Trzemy na tarce ziemniaczanej. Odsączamy część wody i dodajemy mąką do zagęszczenia masy. Gęstość powinna być taka jak na placki ziemniaczane, także w razie potrzeby ilość mąki możemy zwiększyć. Wbijamy jeszcze jajko oraz solimy do smaku. Posypujemy gałką muszkatołową i mieszamy. Formujemy placki, które smażymy na rozgrzanym smalcu. Smacznego.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    super placuszki
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    pycha :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Z pewnością można nimi zastąpić tradycyjne placki ziemniaczane:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    nigdy nie jadłam, ale z chęcią spróbuję
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    bardzo fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    edyta44

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pysznosci :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magula

    ciekawa jestem tego smaku
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczniutkie !!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    hahanka

    idealne na jesienny obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !