Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki marynowane

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 2 kg
sok z cytryny 2 łyżki
olej 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sól, pieprz do smaku
woda
ocet winny 1 szklanka
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki marynowane

Pieczarki małe oczyścić, pokroić na cienkie plasterki i zagotować w wodzie z dodatkiem soku cytryny, gotować aż do miękkości, następnie w osobnym garnku zagotować ocet z obraną i pokrojoną na bardzo drobno cebulą z dodatkiem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i liściem laurowym oraz doprawić do smaku solą wraz z pieprzem, dodać około 3 szklanek wody. Pod koniec gotowania dodać olej (gotować całość około 8 minut). Na koniec pieczarki odsączyć, włożyć do wyparzonych słoików, dodać zalewę, zakręcić szczelnie i odstawić do ostygnięcia a najlepiej do następnego dnia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 16.04.2012 21:13
super
Kaja35 23.03.2012 09:13
nigdy nie robiłam ale wygląda apetycznie
wazka 31.01.2012 08:57
smakowicie wygl?da
LuKaSz4761 05.01.2012 10:58
warto spróbować
Karolcia12 03.01.2012 21:20
pyszne bardzo takie lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak