Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

omlety z mascarpone,rodzynkami i rumem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 60 g
jajko 2
sól
mleko 50 ml
masło 15 g
rum 50 ml
jajko 2
mascarpone 150 g
cukier puder 80 g

Przepis i sposób przygotowania na: omlety z mascarpone,rodzynkami i rumem

Z mąki ,2jajek,mleka i szczypty soli masła przygotować gładkie ciasto naleśnikowe.Odstawić na godzinę po czym usmażyć 4 cienkie omlety.Rodzynki namoczyć w rumie na ok 30 min.
Oddzielić żółtka od białek.Mascarpone utrzeć na gładko z żółtkami i cukrem pudrem.Z białek ubić pianą i domieszać ją do masy serowej.Na koniec dodać rodzynki z rumem.Omlety zwinąc w ćwiartki i napełnić nadzieniem.Podawać na ciepło

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 04.09.2012 07:48
ciekawe
Marta1986 17.06.2012 17:41
super
Kikiriki 29.03.2012 09:19
mix totalny :)
Luki 04.01.2012 07:48
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak