Sposób przygotowania

Z mąki ,2jajek,mleka i szczypty soli masła przygotować gładkie ciasto naleśnikowe.Odstawić na godzinę po czym usmażyć 4 cienkie omlety.Rodzynki namoczyć w rumie na ok 30 min.
Oddzielić żółtka od białek.Mascarpone utrzeć na gładko z żółtkami i cukrem pudrem.Z białek ubić pianą i domieszać ją do masy serowej.Na koniec dodać rodzynki z rumem.Omlety zwinąc w ćwiartki i napełnić nadzieniem.Podawać na ciepło

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Luki

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    mix totalny :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    super
  • 3
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !