Sposób przygotowania

Kapustę gotujemy. Jezeli jest zbyt kwaśna to najpierw płukamy. Pieczarki ścieramy na tarce. Podduszamy na oleju razem z ugotowaną kapustą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Studzimy. Obieramy. Przepuszczamy przez maszynkę. Do zmielonych ziemniaków dodajemy mąkę, jajko. Dokladnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Z ciasta formujemy sredniej wielkości placki. Nakładamy na nie farsz i toczymy z nich kule zamykając farsz w środku. Delikatnie rozpłaszczamy znów robiąc placki. Smazymy na patelni na gorącym oleju.

Smacznego:-))

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    octo

    lubie takie wariactwa kuchenne placki ziemniaczane i pieczarki z kapusta
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię takie placki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !