Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

precel słony

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 300 gram
drożdże 15 gram
białko 2 szt
sól gruba 2 łyżki
kminek 1 łyżeczka
sól
Soda oczyszczona Prymat 70 gram

Przepis i sposób przygotowania na: precel słony

W szklance ciepłej wody rozpuścić drożdże , dodać mąkę, sól i wyrabiać ciasto tak długo, aż będzie odchodziło od rąk. Pozostawić na 2 godziny w cieple do wyrośnięcia. W dużym naczyniu zagotować wodę z solą. Włożyć do niej precel, gotować tak długo , aż wypłynie. Wyjąć , obtoczyć w mące, posmarować białkiem , posypać solą i kminkiem; piec 15 minut w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 07.02.2014 13:52
smaczny precel
mirosława4 27.10.2013 17:56
świetna przekąska
Angelika10 09.08.2013 00:17
bardzo lubię
caralajna 22.02.2013 08:02
super
Sroczka 11.05.2012 16:30
Mam wielką ochotę na takiego precla.
Katarzyna59 07.05.2012 10:00
fajny
Marta1986 02.05.2012 11:58
pycha
Ewa111 16.04.2012 15:48
świetny przepis
Grazyna0211 10.04.2012 12:41
lubię na słono
sunnymood 16.03.2012 20:25
super
RenataZ-et 22.02.2012 21:57
pycha
olkaaa 20.02.2012 07:34
fajny
calliope 13.02.2012 09:08
pychotka
gacopierz23 12.02.2012 19:43
precelki ekstra
senninha 09.02.2012 09:42
zjadłabym :) uwielbiam!
Wojt@s
Wojt@s 03.02.2012 13:35
extra
Łukasz15 16.01.2012 10:32
pyszny
Dorian 15.01.2012 10:15
rewelka
IKrakowianka 14.01.2012 00:51
fajny przepis
mic 13.01.2012 10:26
nigdy nie robiłem
Kuchareczekjeden 12.01.2012 11:09
podoba mi sie
berys18 12.01.2012 08:48
ciekawy pomysł
kate.500 12.01.2012 08:05
super pycha
ewaa 07.01.2012 16:39
fajne
cooleczka 07.01.2012 15:35
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak