Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z porem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 3 sztuki
jabłko 2 sztuki
natka pietruszki 1/2 pęczka
olej 2 łyżki
musztarda 1 łyżka
cukier do smaku
sól do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z porem

Por obrać, umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. Jabłka umyć, obrać, zetrzeć na grubych oczkach tarki, skropić sokiem z cytryny, by nie ściemniały. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć, drobno pokroić. Por wymieszać z jabłkami i natką pietruszki. Doprawić do smaku cukrem i solą. Wymieszać z olejem i musztardą. Zamiast oleju do surówki można dodać majonez.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak