Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy do obiadu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 40 dag
jajko 2 sztuki
woda 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
ziemniaki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy do obiadu

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na plastry i rozbić tłuczkiem. Mięso posypać solą i pieprzem. Jajka połączyć z wodą, rozkłócić. Rozbite na plaster mięso panierować w przygotowanym jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Podawać z usmażonymi kotletami i dowolną surówką. Można też podawać z czerwonymi buraczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak