Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka zielona konserwowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka zielona 2 kg
woada
sól 1 łyżeczka
cukier 2 łyżeczki
Kwas cytrynowy Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka zielona konserwowa

Fasolkę opłukać, odciąć dwa końce, gotować w lekko osolonej wrzącej wodzie około 5 minut. Słoiki wyparzyć i dodać przygotowaną fasolkę, następnie zrobić zalewę, czterema szklanki zagotować wodę z dodatkiem soli, cukrem i kwaskiem cytrynowym. Zalewą zalać fasolkę zakręcić szczelnie. Na koniec słoiki przełożyć do garnka zalać wodą i pasteryzować na wolnym ogniu około 90 minut. Gorące słoiki odstawić do ostygnięcia. Fasolkę podaję jako dodatek do kartofli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 10.09.2012 22:37
też tak zrobię
misia53 07.06.2012 21:58
bardzo lubię fasolkę szparagową , pięknie ją zrobilaś.
Magda60 05.06.2012 19:58
super
olkaaa 28.05.2012 07:37
uwielbiam
Maniek2 23.05.2012 20:52
bardzo fajna
Justyna28 15.05.2012 11:35
lubię fasolkę:)
wazka 31.01.2012 08:58
smakowicie wygl?da
LuKaSz4761 04.01.2012 09:58
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak