Sposób przygotowania

Fasolkę opłukać, odciąć dwa końce, gotować w lekko osolonej wrzącej wodzie około 5 minut. Słoiki wyparzyć i dodać przygotowaną fasolkę, następnie zrobić zalewę, czterema szklanki zagotować wodę z dodatkiem soli, cukrem i kwaskiem cytrynowym. Zalewą zalać fasolkę zakręcić szczelnie. Na koniec słoiki przełożyć do garnka zalać wodą i pasteryzować na wolnym ogniu około 90 minut. Gorące słoiki odstawić do ostygnięcia. Fasolkę podaję jako dodatek do kartofli.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wazka

    smakowicie wygl?da
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    lubię fasolkę:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    bardzo fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magda60

    super
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo lubię fasolkę szparagową , pięknie ją zrobilaś.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    też tak zrobię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !