Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z miodem i rodzynkami

mic
2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie w oleju 1 kg
sok z cytryny 1/2 sztuki
miód płynny 11 łyżek
ziele angielskie 8 ziarenek
rodzynki 4,5 garści
koncentrat pomidorowy 1 słoik
olej 1/2 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 5 sztuk
cebula 4-5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z miodem i rodzynkami

Cebullkę należy obrać,pokroić w paseczki- cienkie. Olej wlewamy na patenie i dodajemy cebulkę i smażymy do momentu az będą miekkie.Następnied dodajemy koncentrat pomidorowy , mieszamy a pozniej dodajemy musimy dodać liście laurowe, a także ziela angielskie, W dalszej kolejnosci wlewamy miód, rodzynki dodajemy na sam koniec.Mieszamy wszystko by uzuskac jednolita masę. Smażymy 5-7 minut, oczywiście mieszamy. Na sam koniec odstwiamy je by się wystudziły. GDy będzie już wystudzony dodajemy sok z cytryny -1/2 sztuki.

Jeżeli chodzi o śledzie wylewamy z nich olej, a płaty kroimy w paski i zalewamy sosem i mieszamy. CHłodizmy w lodówce tak około 4 godizn by pzresżły słodziutkim smakiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 04.01.2013 21:25
rewelacyjne
adam1f 15.12.2012 00:32
dobre
Anna69 03.09.2012 16:41
super
Ewelina38 06.06.2012 21:45
fajny pomysł, takich jeszcze nie jadłam
Marta1986 01.05.2012 11:27
super
Papryczka 12.04.2012 13:42
odważne połączenie
cooleczka 18.01.2012 12:40
takich jeszcze nie jakdłam
eduszo
eduszo 03.01.2012 21:14
No no .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak