Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik na rosole

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka 2 sztuki
ziemniaki 5 sztuk
kasza jęczmienna 1/2 szklanki
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1/4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik na rosole

Skrzydełka umyć, zalać wodą ok. 2 litrów. Marchew, pietruszkę i ziemniaki obrać, umyć dodać do zupy. Gotować ok 30 min skrzydełka wyjąć, obrać i dodać powrotem do zupy. Dodać wypłukaną kaszę i gotować do miękkości. Doprawić do smaku. Można dodać także kostkę rosołową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak