Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 torebka
groszek konserwowy 1/2 puszki
cebula 1/4 sztuki
ogórki konserwowe 3-4 sztuki
żółty ser 2 plastry
jajko 3 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez wg uznania
marchew 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa

Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu, przelać wodą i osączyć. Marchew ugotować, obrać i pokroić w kostkę. Tak samo pokroić ogórki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Jajka ugotować, obrać ze skorupki i pokroić w kostkę. Wszystko połączyć. Dodać sól, pieprz do smaku. Wymieszać z majonezem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak