Sposób przygotowania

Margarynę rozpuścić, przestudzić. Makę wraz z proszkiem przesiać do miski, dodać cukier, imbir i orzechy. Wymieszać. Dodać słonecznik uprażony na suchej patelni. Mleko ubić z jajkami, Wymieszać z sypkimi produktami. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do masy. Wlać zimną margarynę. Dokładnie wymieszać. Foremki natłuścić, nakładać łyżką ciasto do 3/4 ich wysokości. Piec 25 min w temp. 200st.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    magduś83

    jakie śliczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Dziękuję:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata22

    prześliczne ;)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    piekłaś je może w metalowych foremkach do babeczek? dlaczego sama na to nie wpadłam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Tak, wtedy jeszcze nie miałam takich specjalnych na muffinki więc musiałam pokombinować:)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    wyszły naprawdę ładnie, ja czasem filtry do kawy wykorzystuję zamiast gotowych papilotek, pomysłowość jest w cenie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wyglądają prześlicznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    rewelacyjny pomysł na pyszny wypiek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !