Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 2 szt
ogóek zielony pół szt
jogurt naturalny 200 ml
majonez 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
rzodkiewka 4 (czerwona)

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna

Jaja ugotowane na twardo posiekać. Rzodkiewki umyć, odciąć liście i ogonki, pokroić w drobną kostkę. Ogórek zielony umyć, obrać ze skórki, pokroić drobno. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić solą i pieprzem. W osobnym naczyniu wymieszać ok 50 ml jogurtu naturalnego z łyżeczką majonezu. Gdy oba składniki się połączą, dodać powstały sos do wcześniej posiekanych warzyw i jaj, wymieszać. W razie konieczności dosolić. Podawać na kanapkach. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak