Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi na ziemniaczano

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
ziemniaki 1,5 kg
jajko 1 sztuka
cebula 2 sztuki
olej 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi na ziemniaczano

Z mąki jajka i wody zarobić jednolite ciasto. Ziemniaki obrać, umyć i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju. Gorące ziemniaki przecisnąć przez praskę. Dodać cebulę. Przyprawić do smaku przyprawą, solą i pieprzem.

Ciasto rozwałkować i wykrawać krążki. Na krążki nakładać przygotowany farsz i zlepiać pierogi. Wrzucać na osolony wrzątek i gotować do wypłynięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak