Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

likier mandarynkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wódka 0,5 litra
mandarynki 5 sztuk
cukier wanilinowy 1
woda 350 ml
cukier kryształ 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: likier mandarynkowy

Mandarynki sparzyć gorącą wodą, zetrzec skórkę na drobnych oczkach. z mandarynek wycisnąć sok i dodać cukier waniliowy. To zalać wódką, zakręcic słoik i odstawić na 10 dni, codziennie wstrząsac naczyniem.

Po 10 dniach odcedzić, wode zagotowac z cukrem (mozna doprawic sokiem z cytryny). Po wystygnięciu dolac do reszty.

Zlewac do butelek przez lejek z watą, Odstawić na 4-5 miesięcy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak