Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka z agrestu z aromatem cytrynowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wódka 1 l
cukier 30 dkg
rodzynki 5 dkg
skórka z cytryny 1 szt
agrest

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka z agrestu z aromatem cytrynowym

Agrest musimy umyć i obrać z ogonków i szypułek i zmiksować blenderem.Przełożyć do słoika dodać reszte składniki,wymieszać.Przykryć i odstawić w chłodne miejsce na co najmniej 5 miesięcy.Po tym czasie przefiltrować przez gazę lub filtr do kawy.Rozlać do butelek lub słoików i szczelnie zakręcić. Ponownie odstawić na 2-3 miesiące wtedy nabierze mocnego aromatu. Wódka musi być 70 %.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 05.12.2013 09:42
bardzo fajna
IZABELA29 18.08.2012 09:23
a ja w ogóle agrestu nie mam...
ben-ka 17.08.2012 13:06
za póżno trafiłam na Twój przepis:(
Anna169Hosz 16.07.2012 06:33
Nigdy nie robiłam, ciekawa.
danusia19671 25.05.2012 18:03
Daj spróbować kieliszeczek
Krystyna32 26.01.2012 11:16
super
smakowita 06.01.2012 22:22
coś nowego ,muszę wypróbować ten przepis
matii6 03.01.2012 19:13
długo musi leżakować,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak