Sposób przygotowania

mięso pokroić na drobne kawałki np. jedną połówkę na 8 części ( nie muszą być regularne: większe, mniejsze, krojone po skosie – jak się uda). Włożyć do miski, wsypać przyprawę curry i popieprzyć do smaku według własnego upodobania. Dodać niewielką ilość oleju tak by mięso nie pływało ale było natłuszczone. Całość wymieszać – robię to zawsze ręką co daje gwarancję dobrego otoczenia składnikami wszystkich kawałków mięsa i tak pozostawiam w oczekiwaniu na smażenie. W międzyczasie czasie przygotowuję inne części posiłku(np. ziemniaki, ryż) Tuż przed smażeniem, do mięsa wbijam jajko i ponownie całość mieszam ręką aby dobrze się rozprowadziło po wszystkich kawałkach. To wszystko wrzucam do tartej bułki, którą przygotowuję sobie w głębszej misce. Wykonuję kilka ruchów potrząsających miskę i mięso jest otoczone w bułce. Smażę i gotowe. Czasami robię bez tartej bułki - otoczone tylko w jajku. Proste, szybkie, smaczne.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !