Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos musztardowy do ryb

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion rybny 250 ml
masło 10 dkg
cytryna 1
wino 250 ml
musxztarda
żółtko jajek 4
mąka 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Sos musztardowy do ryb

Pół szklanki bulionu rybnego, pół szklanki wina, parę łyżek musztardy, łyżkę masła mocno zagotować, włożyć kilka plastrów cytryny. Rozbić 4 żółtka z odrobiną mąki i wody, zmieszać to z gotującym się sosem. Sos nadaje się do lina, sandacza, jesiotra.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bercik1 10.10.2011 23:52
ciekawy sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak