Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijas schabowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 4 plastry
pieczarki 15 sztuk
cebula 1/2 sztuki
masło 2 łyżki
żółty ser 2 plastry
jajko 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijas schabowy

Mięso rozbić, posolić i obsypać pieprzem. Pieczarki umyć, pokroić w plastry, przesmażyć na rozgrzanym maśle. Cebulę drobno pokroić, wrzucić do pieczarek, wymieszać, przestudzić. Plastry sera pokroić na wąskie paski. Na przygotowane plastry mięsa nakładać farsz pieczarkowy i paski sera. Zwijać. Panierować w jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

janek64 01.09.2012 17:52
Apetyczny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak