Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 mała główka
mięso mielone 30 dag
cebula 1/2 sztuki
jajko 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
bulion wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku
ryż 1,5 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki

Do mięsa dodać ryż, drobno pokrojoną cebulę, wbić jajko, dodać sól i pieprz do smaku. Zarobić farsz. Z kapusty wyciąć głęboko głąb. Kapustę włożyć do gotującej się wody. Obierać ze sparzonych liści. Nakładać farsz. Zawijać gołąbki. Układać w naczyniu. Zalać bulionem wymieszanym z koncentratem pomidorowym. Dusić aż gołąbki będą miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 03.01.2012 17:09
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak