Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk 1 puszka
jajko 3 sztuki
ogórki konserwowe 3-4 sztuki
papryka 1/2 sztuki
szczypiorek 1/2 pęczka
majonez wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku
fasola 1/2 puszki
ryż ugotowany 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem

Tuńczyka i fasolę osączyć z zalewy. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki, wyjąć żółtka. Białka pokroić w kostkę. Szczypiorek opłukać, drobno posiekać. Paprykę umyć pokroić w kostkę razem z ogórkami. Wszystko wymieszać z ryżem i majonezem. Dodać sól i pieprz do smaku. Wyłożyć do salaterki, obsypać rozkruszonymi żółtkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak