Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony łosoś w sosie kaparowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś 120 dag
sok z jednej cytryny
olej 3 łyżki
bulion 1 szklanka
korniszony 5
CEBULKI MARYNOWANE
kapary 2 łyżki
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony łosoś w sosie kaparowym

Rybę oczyścić, sparzyć, pokroić w dzwonka, natrzeć solą i skropić sokiem. Blachę posmarować tłuszczem, ułożyć rybę. Piec ok. 30 minut w temp. 200 stopni C, podlewając wytwarzającym się sosem.
Sos kaparowy: masło stopić, dodać mąkę, wymieszać, chwilę podgrzewać. Rozprowadzić zimnym bulionem. Dodać posiekane kapary, korniszony i cebulki. Przyprawić, zagotować. Podawać z rybą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak