Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki w kapeluszach mortadelowych

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mortadela 30 dag
pieczarki 15 dag
cebula 1/2 sztuki
masło 2 łyżki
ser żółty 10 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w kapeluszach mortadelowych

Pieczarki pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać masło. Przesmażyć pieczarki, posolić. Dodać pokrojoną drobno cebulę, wymieszać. Mortadelę pokroić na plastry. Na patelni rozgrzać mocno olej, obsmażyć mortadelę. Gdy wywiną się brzegi nakładać pieczarki i obsypać startym serem. Smażyć aż ser się rozpuści.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak